• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Kriolipoliza – zamrznite maščobo

  Kriolipoliza

  Komu je tretma namenjen?

  Tretma kriolipolize je namenjen osebam, ki so sicer v dobri kondiciji in telesni pripravljenosti, vendar na določenih mestih nikakor ne morejo odpraviti maščobe s telovadbo ali dieto.

   Ali je postopek boleč?

  Postopek zamrzovanja maščobe ni boleč. Včasih je neprijeten, še sploh na začetku zaradi mrzlih površin. Ta občutek običajno izgine prej kot v desetih minutah. Nekatere ljudi moti tudi vakuum, ki ustvarja kožno gubo, zato ima stranka v roki posebno stikalo, s katerim lahko kadarkoli sprosti vakuum.

  Ali je po tretmaju potrebna posebna nega ali počitek?

  Ne, velika prednost je ravno v tem, da se po tretmaju lahko takoj vrnete k običajnim opravilom. Sicer se na koži nekaj ur pozna izboklina, ki je posledica vakuuma, vendar ta kmalu izgine. Običajna je tudi rahla rdečica, ki tudi kmalu izgine.

  Za katere predele je tretma najprimernejši?

  Sicer se lahko izvaja ne vseh zamaščenih predelih, idealen pa je za tako imenovane »ljubezenske ročke«, za zamaščena moška prsa in podobno.

  Ali je rezultat kriolipolize trajen?

  Glede na dejstvo, da gre za povsem novo tehnologijo, povsem nov način odstranjevanja maščobe, je težko govoriti o trajnosti, saj bo rezultat prinesel čas. Vsekakor pa je trajnost vsaj takšna, kot pri kavitaciji.

  Zakaj je kriolipoliza tako posebna in nova?

  V vsej zgodovini lepotne industrije se je maščobo segrevalo in s tem »topilo«. Učinkovit takšen tretma je radiofrekvenca. Kriolipoliza pa je prvi postopek, kjer delujemo na maščobo obratno, torej je ne segrevamo, pač pa zamrzujemo, podhlajamo.

   

  Kriolipoliza je najnovejši postopek na svetu za neinvazivno odstranitev maščobnih oblog tam, kjer je to sicer najtežje doseči.Zamrznite maščobo - kriolipoliza

  Naša najnovejša naprava CoolCAVI vsebuje kar štiri najboljše različne tehnologije, s katerimi bomo varno in zanesljivo odstranili maščobne obloge tam, kjer je to sicer najtežje – trebuh, pas, boki, stegna, pa tudi roke.

   

  KAVITACIJA
  Kavitacija je enostavno povedano fizikalni pojav, ki v osnovi nima nobene povezave s kozmetiko ali estetsko kirurgijo. Gre za pojav, kjer pride zaradi ustvarjanja gibanja celic z ultrazvočnim valovanjem točno določene frekvence do podtlaka, ki povzroči razbitje posameznih celic, ki se razlijejo v medcelično tekočino. Te se nato izločijo iz telesa preko limfnega in žilnega sistema, količina maščobe pa je po vsakem tretmaju manjša. Ta postopek lahko izvajamo samostojno ali v kombinaciji. Za vidni rezultat se priporoča od pet do deset tretmajev, obseg pa se običajno v tem času zmanjša za eno konfekcijsko številko.

   

  KRIOLIPOLIZA
  Kriolipoliza je postopek, s katerim dosežemo, da maščobne celice zamrznemo oziroma jih podhladimo. Ko so nekaj časa podvržene takšnemu stanju, odmrejo, razpadejo in se preko limfnega ter žilnega sistema izločijo iz telesa.
  Kriolipoliza je najnovejši postopek v svetu, s katerim dokazano učinkovito odstranimo maščobo na mestih, kjer je to najtežje, pri tem pa ne uporabimo invazivnega laserja ali noža.

  Prvič so postopek uporabili v Združenih državah Amerike konec leta 2009, kjer so postopek kriolipolize tudi patentirali, odobrila ga je pa tudi FDA, kot varnega in učinkovitega. Hiša lepote ART-PE je prvi ponudnik te storitve v Sloveniji, podjetje ART-PE pa sicer tudi prodaja omenjeno napravo (www.eliteiplrf.com).

   

  VAKUUM

  Vakuum se v kozmetiki in zdravstvu uporablja že dolgo. Z njim dosežemo boljšo prekrvavitev, zmanjša se vidni celulit. Pri tej napravi se uporablja predvsem kot pripomoček za ustvarjanje kožne gube, da lahko nato ta predel tkiva ohladimo do zmrzišča.

   

  ELEKTROFOREZA

  Elektroforeza je postopek, s katerim ločimo komponente v določeni zmesi. Je neke vrste električni tok, ki smiselno loči različno nabite molekule v električnem polju. Uporabimo lahko en način galvanskega toka in šest načinov faradičnega toka. Z različnimi načini lahko istočasno izvajamo hitrost obnavljanja celic, hitrost pretoka tekočin v telesu, intenzivno stimuliranje mišic, izboljševanje volumna krvnega obtoka, odvajanje notranjih odpadnih snovi iz telesa ter sproščanje izčrpanih mišic, s čimer negujemo limfni sistem.
                    

                        

   

  KAKO IZVAJAMO TRETMA OBLIKOVANJA TELESA?

  Posamezni tretma oblikovanja telesa lahko izvajamo na več načinov.

  Prva možnost je samostojen tretma kavitacije. Ročnik je sestavljen iz štirih različnih tittanovih kavitacijskih glav – vse so nagnjene tako, da ne delujejo pregloboko v tkivo. Dve sta usmerjeni točkovno, dve pa ploskovno, zato je rezultat razbijanja celic odličen tako takoj pod površjem kože, kot nekaj cm niže.

   

  Drugi način je samostojni tretma kriolipolize. Pomeni, da se označi predel, kjer je / so maščobni žepek, nato se namaže z ultrazvočnim prevodnim gelom, preko se namesti vlažna gaza, preko te pa še aplikator. Aplikator s pomočjo vakuuma ustvari kožno gubo, ob straneh pa se predel kože ohlaja od 45 – 60 min. Nato se postopek ponovi na drugem mestu, kjer je maščobna blazinica. Na ta način zelo lokalno odstranimo odvečno maščobo. Rezultati so vidni po petih do sedmih tednih, ko telo tudi izloči te odmrle celice. Obsegajo odstranitev do 25% obstoječe maščobe. Istočasno torej izvajamo kriolipolizo, vakuum in elektroforezo.

   

  Tretji način je kombinacija vsega. Tukaj bomo hitreje izvajali posege (na približno 8-12 dni), sledili pa bodo v zaporedju:
  najprej 10 minut kriolipolize, 20 do 40 minut kavitacije in spet 10 minut kriolipolize.

  Pri debelejših maščobnih slojih, kjer bo stranka pristala tudi na blago dieto in bo konzumirala zadostno količino vode (2,5 do 3 litre dnevno), pa bomo intervale celo podvojili.

   

  Tretmaja ne bomo izvajali pri (kontraindikacije):

       

  1.       Srčnih bolnikih
  2.       Bolnikih z žilnimi boleznimi
  3.       Bolnikih s srčnimi spodbujevalniki
  4.       Bolnikih s trombozo in/ali tromboflebitisom
  5.       Bolnikih, ki se zdravijo z antikoagulanti
  6.       Bolnikih, ki so jim opravili transplantacijo
  7.       Nositeljih velikih kovinskih protez
  8.       Sladkornih bolnikih
  9.       Epileptikih
  10.       Nosečnicah ali domnevno nosečih ženskah


  © ART-PE. Vse pravice pridržane.