• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Limfna drenaža

  Limfni sistem je sestavljen iz limfnih žil in vozlov (bezgavk). Limfni sistem za razliko od ostalega ožilja nima lastnih črpalk,ki bi pospešila delovanje limfe, zato je čiščenje odpadnih snovi iz telesa odvisno le od stimulacije limfnega sistema. Osnovni namen limfne drenaže je čiščenje telesa. Pri tem se odplavlja limfa, nasičena z makromolekulami, limfociti in odpadlimi snovmi. Vse to so produkti metabolizma celic.

  Dobro delujoč limfni sistem pomeni zelo učinkovito razstrupljanje organizma.

  Poglavitni namen limfe je normaliziranje telesnih tkiv in telo povrniti v njegovo normalno ravnotežje. To omogoča celicam, da se same regenerirajo.

  Presoterapija oziroma limfna drenaža zmanjša kapilarno napihnjenost/ oteklino, zmanjšuje edem ali otekanje nog, pomaga pri delovanju ledvic (slaba filtracija in vodno neravnovesje, lahko povzroči morebitno kopičenje velikih količin tekočine v tkivih). Pomaga v predmenstrualnem obdobju (otekline med menstruacijo so povezane s tekočino, ki ohranijo učinke estrogena in progesterona).

  Žal limfni sistem nima svojega lastnega pogonskega agregata kot ga ima srce. Toda, nikar ne skrbite, tukaj svoje odigra limfna drenaža, s katero se borimo proti zastoju in kopičenju limfe. Limfna drenaža se zaradi blagodejnih učinkov uporablja tako v preventivne, medicinske, kakor tudi kozmetične namene. Stranke se k nam po pomoč obrnejo v različnih situacijah, limfna drenaža je njihova rešitev v mnogih primerih.

  Imate težave z razširjenimi kapilarami? Se sramujete in jezite nad svojim celulitom? Ali pa ste morda neuspešni pri zdravljenju problematične kože, se z običajnimi načini ne morete znebiti aken, pa če se še tako trudite? Odgovor na vaše dolgoletne težave je lahko limfna drenaža, ki poskrbi tudi za prijetno elastičnost vaše kože. Poslovite se od nosečnostnih strij ali tiste odvečne kože, ki je ostala, ko vam je z veliko truda končno uspelo shujšati. Dodajte tisto piko na i, ki vam manjka, da vaše lepo telo postane popolno in mladostno kot nekoč.

  Limfna drenaža je odlična izbira tudi v zdravstvene in medicinske namene, saj pripomore k splošni regeneraciji in naredi organizem bolj odporen, ritmični gibi, ki se izvajajo v procesu limfne drenaže, pa zmanjšajo napetost in stres. Le kdo si v današnjem hitrem tempu ne želi in zasluži malce sprostitve?

  Limfna drenaža uspešno rešuje tudi otekle predele telesa pri poškodbah ali boleznih.

  Strojna limfna drenaža sedaj stane le 0,6 EUR/min (preverite naš cenik).

  Strojna limfna drenaža kot naprava, je najnaprednejša na tržišču. Vsak ud vsebuje 12 zračnih prekatov in vsak prekat ima svoj senzor tlaka, kar omogoča najnatančnejšo in najbolj kvalitetno izvedbo. S posameznimi programi se nastavi primeren tretma.

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.