• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  LipoLaser ArtPRO 14: najnaprednejša naprava za neinvazivno oblikovanje telesa

  Za še izboljšane rezultate z LipoLaser ProART-14 napravo priporočamo naslednje smernice:

  • Na tretmaje LipoLaser-ja pridite v udobnih oblačilih in udobnem spodnjem perilu.
  • Tik pred tretmajem laserske lipolize ne jejte težke hrane, če je le možno dve uri pred tretmajem ne jejte sploh.
  • Pijte veliko vode, še posebno veliko do 6 ur po tretmaju. Količina popite vode naj bo 10% polovice vaše teže dnevno, vendar ne manj od 2 litra dnevno.
  • Držite se lažje diete, da boste pridobljeno stanje obdržali tudi na dolgi rok. Priporočila dobite pri nas.
  • Zmanjšajte dnevni vnos hrane.
  • Poskrbite za dnevno telesno aktivnost - priporoča se vibriracijska plošča.

  Ne pozabite, da se vaše telo nenehno spreminja, zato rezultati ne bodo enaki po vsakem tretmaju. Praviloma bo obseg tretiranega predela po vsakem tretmaju manjši. Povsem običajno je tudi, da meritve  obsega niso povsem točne, saj lahko merimo cm višje ali nižje od prejšnjič. Pomembno je le to, da ste zadovoljni Vi!

   

  LipoLaser v Hiši lepote ART-PE!
  Lipo laser ProArt 14 je najnaprednejša naprava s tehnologijo hladnega laserja, ki mu rečemo tudi LLLT (Low Level Laser Therapy).
  Z razliko od LipoLaser-ja ProArt 13 z valovno dolžino 635nm do 650nm, se LipoLaser ArtPRO-14 ponaša z dodatno valovno dolžino – 635nm do 980nm. Lipolaser povzroči, da se maščobne celice stopijo s pomočjo energije, ki jo oddajajo sonde laserja. Tako imenovana laserska lipoliza je varnejša metoda za izgubo odvečnih centimetrov v primerjavi s tehnologijo kavitacije, ki na podoben način daje podobne rezultate.

  Terapija Lipo Laser je 100% varna in zanesljiva, brez stranskih učinkov. Na telo namestimo in pritrdimo posebne laserske sonde. Nato vklopimo napravo, stranka pa med tem počiva, bere, posluša glasbo ali gleda tv. Občuti prijetno toploto in nikakršnih neprijetnih zvokov ali bolečin.

  Priporočamo nekaj tretmajev, odvisno od želja in količine maščobe. Rezultati manjšega obsega bodo vidni že po prvem tretmaju – tudi do več cm. Po vsakem tretmaju priporočamo limfno drenažo in aktivno vadbo.

  Lipo laser za zmanjšanje obsega trebuha

  Lipo laser za zmanjšanje obsega trebuha. Na sliki: Marko Šobot – mister Slovenije

   

  Lipo laser za zmanjšanje podbradka

  Lipo laser za zmanjšanje podbradka

  Lipolaser za zmanjšanje obsega trebuha

  Lipolaser za zmanjšanje obsega trebuha

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Za tiste, ki bi želeli izvedeti več – kako deluje in kaj se zgodi, si lahko preberete naslednjo znanstveno študijo (lahko si jo ogledate tudi TUKAJ):

  UČINKOVITOST NIZKOENERGIJSKEGA LASERJA  PRI PREOBLIKOVANJU POSTAVE IN ZMANJŠEVANJU MAŠČOBE NA DOLOČENIH MESTIH

  Povzetek

   

  Ozadje: Nizkoenergijska laserska terapija (LLLT – Lipo laser) se običajno uporablja pri medicinskih aplikacijah, medtem ko znanstvenih študij njene učinkovitosti in mehanizma, s katerim povzroča izgubo maščobe iz maščobnih celic in tako oblikuje postavo, primanjkuje. Ta študija je preučila učinkovitost in mehanizem, s katerim Lipo laser z razponom valovne dolžine 635 – 680 nm deluje kot neinvazivna metoda za oblikovanje postave.


  Metode
  : 40 zdravih moških in žensk, starih 18 – 65 let, z BMI < 30 kg/m2 je bilo naključno dodeljenih v dve skupini z enakim številom subjektov. Ena skupina je bila deležna tretmaja z laserjem, druga skupina je bila kontrolna. Pas subjektov so 4 tedne dvakrat tedensko obdelovali po 30 minut. Standardizirane meritve obsega pasu in fotografije so bile narejene pred in po tretmajih 1, 3 in 8. Subjekte so prosili, naj ne spreminjajo prehrane ali vadbenih navad. Pri njih so bile opravljene tudi in vitro analize celične lize, glicerola in sproščanja trigliceridov.

  Rezultati: Analizirali so podatke subjektov, pri katerih so spremembe telesne mase v 4-tedenskem obdobju znašale manj kot 1,5 kg. Z vsakim tretmajem se je obseg njihovega pasu zmanjšal za 0,4 – 0,5 cm. Kumulativno zmanjšanje njihovega pasu je po 4 tednih znašalo 2,15 cm (–0,78 ± 2,82 cm; pri kontrolni skupini je bila sprememba obsega pasu +1,35 ± 2,64 cm; p < 0,05). Ocena standardiziranih slik na slepo je pokazala statistično značilno kozmetično izboljšanje po 4 tednih laserskega tretmaja. In vitro študije pravijo, da laserski tretma poveča izgubo maščobe iz maščobnih celic s pospeševanjem sproščanja trigliceridov, pri čemer ne sproži lipolize ali celične lize.

  Zaključek: Z Lipo laserjem  se je na varen način doseglo statistično značilno zmanjšanje obsega pasu, potem ko se je v 4 tednih opravilo 8 tretmajev. Zmanjšanje obsega pasu je privedlo do klinično opaznega in statistično značilnega kozmetičnega izboljšanja.

   

  Ozadje

   

  Laserske naprave se uporabljajo v široki paleti medicinskih in kirurških aplikacij. Njihovi biološki učinki se dokumentirajo že več kot 20 let. Nizkoenergijske laserje (LLL) , ki so jih razvili pred kratkim, se uporabljajo za procese popravljanja in zdravljenja tkiv. Čeprav fiziološke metode, odgovorne za pospešeno delitev celic in lajšanje bolečin, niso znane, so dobro kontrolirani klinični preizkusi pokazali, da nizkoenergijski laserji zagotavljajo lajšanje bolečin. LLL tretma je definiran kot upravljanje s stopnjo doze, ki ne povzroča takojšnjega opaznega dviga temperature obdelovanega tkiva in makroskopsko vidne spremembe v strukturi tkiva. Doza je merilo za definiranje energije laserskega sevanja, ki deluje na določeni predel telesnega tkiva – meri se v džulih na kvadratni centimeter.

   

  LipoLaser je polprevodniška, nizkoenergijska naprava za laserski tretma. Sprva je bil razvit in odobren za lajšanje bolečin pri sindromu karpalnega kanala. Zatem je bil spremenjen, tako da ga sedaj poznamo po njegovi kozmetični učinkovitosti pri zmanjševanju predelov z nakopičeno maščobo. LipoLaser ArtPro-13 oddaja svetlobo z razponom valovne dolžine 635 – 680 nm. Naprava ni termična in ne segreva tkiv, zato omogoča neinvazivni tretma.

   

  Neira et al. so ocenili učinek laserskega sevanja z razponom valovne dolžine 635 – 680 nm, pri čemer ima dioda moč 10 mW, laser pa je opremljen z ekskluzivno energijsko optiko, na obdelovane maščobne celice biopsijskih vzorcev. Maščobne celice so bile 2 do 6 minut izpostavljene in vivo tretmaju z lasersko energijo 1,2 – 3,6 J/cm2. Celice so nato odstranili z lipektomijo, raziskali z elektronskim mikroskopom in primerjali s celicami, odstranjenimi z lipektomijo, ki niso bile deležne tretmaja z laserjem. Slednje so izgledale kot okrogle grozdne jagode. Po 4 minutah tretmaja z lasersko svetlobo se je iz maščobnih celic sprostilo 80 odstotkov maščobe, medtem ko je po 6 minutah ta delež znašal 99 odstotkov. Po izpostavljenosti laserski svetlobi so bile na slikah, posnetih z elektronskim mikroskopom, v maščobnih celicah vidne pore. Predvidevali so, ne pa tudi pokazali, da se je iz teh por sprostila maščoba, se absorbirala v limfni sistem ter se v drugih tkivih ponovno esterificirala oziroma se uporabila za tvorbo energije.

   

  Več študij je ugotovilo, da LLL pospešuje procese popravljanja, stimulira delitev celic in pospešuje razvoj žil v poškodovanih tkivih. Ob tem je treba omeniti, da klinična uporaba tega laserja kot minimalno invazivne možnosti zmanjševanja telesne maščobe, ki se vse bolj razvija, ni dobro obdelana s študijami. Mi smo izvedli klinični preizkus na slepo, da bi opisali tretma z nizkostopenjskim laserjem, katerega namen je kozmetično zmanjšanje maščobe na določenem predelu. Naš drugi cilj je bil preučitev mehanizma, s katerim laser povzroča izgubo maščobe iz maščobnih celic. Mehanistična študija je ugotavljala, ali je lasersko sprožena izguba maščobe posledica (1) aktivacije kaskade komplementa, ki sproži lizo maščobnih celic, (2) smrti maščobnih celic ali (3) sproščanja nedotaknjenih trigliceridov iz celic oziroma sproščanja glicerola in maščobnih kislin po lipolizi.

   

  Diskusija

   

  Nizkoenergijski laserski tretma – Lipo laser se izvaja s svetlobo ene valovne dolžine. Lipo laser ne oddaja toplote, zvoka ali vibracij. Namesto ustvarjanja toplotnega učinka deluje preko netermalnih ali fotokemičnih reakcij v celicah, ki jih imenujemo tudi fotobiološke ali biostimulativne.

   

  Tretma z napravo LipoLaser prinese zmanjšanje obsega pasu, ob ponavljanju tretmajev pa je to zmanjšanje znašalo 0,4 do 0,5 cm po vsakem tretmaju. Ta razlika je bila pri tretmaju 3 statistično značilna, kar kaže na to, da se učinek laserskega tretmaja s ponavljanjem tretmajev ne zmanjša. Zmanjšanje obsega pasu za 1,74 cm po tretmaju 3 v primerjavi z začetkom laserskega tretmaja govori o tem, da tretma z napravo  LipoLaser dvakrat na teden prispeva k naraščajočemu zmanjševanju obsega pasu.

   

  Sprememba telesne teže v času izvajanja tretmajev tudi utegne zmanjšati obseg pasu in tako zamegliti dejanske rezultate laserskega tretmaja. Subjekte, izbrane za sodelovanje v študiji, so zato zaprosili, naj v času izvajanja študije ne izgubljajo ali pridobivajo teže. Ker so nekateri subjekti v 4-tedenskem obdobju trajanja študije pridobili ali izgubili precej telesne teže, se je kumulativna izguba maščobe analizirala samo pri subjektih, katerih teža se je v tem času spremenila za manj kot 1,5 kg. S to vrednostjo so se raziskovalci v primeru žensk prilagodili učinku spremembe teže tekočin ob menstruaciji, medtem ko je predstavljala bolj stalno vrednost pri enem moškem, ki se mu je za toliko spremenila teža.

   

  Zmanjšanje obsega pasu v času študije je preseglo 2 cm in bilo statistično značilno. Subjekti v tej študiji niso bili debeli, tako da je bilo približno 2,54 cm veliko zmanjšanje obsega pasu klinično pomembno in kozmetično relevantno. Na slepo podeljene standardizirane ocene slik pred začetkom tretmajev in slik po koncu tretmaja 8 (tedna 4) so pokazale izboljšanje videza, ki je bilo visoko statistično značilno. Po pričakovanjih je bilo izboljšanje večje, ko so primerjavo omejili zgolj na slike subjektov, katerih telesna teža se je spremenila za manj kot 1,5 kg.

   

  Mehanizem, s katerim laser zmanjšuje vsebnost maščobe v maščobnih celicah, je nejasen. Nekaj možnih razlag zanj: liza maščobnih celic; lipoliza, ki ji sledi sproščanje glicerola in maščobnih kislin; ali uhajanje maščobe iz maščobnih celic. Najprej smo ugotavljali, ali je laser sprožil celično lizo s pomočjo procesa, v katerem je kot posrednik sodeloval komplement. Gay-Crosier et al. so ugotovili, da je pulzni barvni laser aktiviral komplement v normalni koži. Ta pojav so potrdili z merjenjem dviga v kompleksu membranskega napada komplementa. Naš eksperiment je razkril, da je plazma s komplementom sprožila lizo celic z laserjem ali brez njega, medtem ko toplotno neaktivirani serum brez komplementa lize ni uspel sprožiti. Poleg tega smo potrdili izsledke Niere, saj smo ugotovili, da laserski tretma ni uničil celic, ampak povečal čiščenje barve, skladno s porami, prisotnimi v membranah celic. Zanimivo, da laserski tretma človeških celic brez prisotnosti seruma ni privedel do sproščanja trigliceridov, medtem ko je lasersko sevanje ob prisotnosti normalnega seruma ali toplotno neaktiviranega seruma povečalo vsebnost trigliceridov. Prisotnost seruma skupaj z maščobnimi celicami stimulira in vivo okolje k sproščanju trigliceridov ob prisotnosti laserskega sevanja in nadalje potrjuje sposobnost laserja za vplivanje na izgubo maščobe. Vsebnost glicerola v mediju se ni povečala, kar potrjuje, da laser ni stimuliral lipolize.

   

  Maščoba, ki jo premakne laser, domnevno preide v krvni obtok preko limfnega sistema v maščobnem tkivu, podobno kot maščoba iz hrane vstopi v telo, tako da preko črevesnega limfnega sistema preide v krvni obtok. Količina maščobe, premaknjene z enim lipolaserskim tretmajem, znaša povprečno 52 gramov, če izhajamo iz povprečne spremembe obsega pasu. Ta količina maščobe se lahko zaužije z obilnim obrokom in predstavlja manj kot tretjino količine maščobe, ki se vnese intravenozno, kadar ljudje ne morejo uporabljati svojega črevesja. Ob stabilni telesni teži se maščoba, ki se odstrani z laserskim tretmajem, v telesu bodisi porabi kot hrana, ali pa se naloži v maščobne obloge, tipične za posameznikovo porazdelitev maščobe. Ponovna porazdelitev maščobe z uporabo laserja ne spremeni lipolitičnih pragov telesa. Brez periodičnih tretmajev torej telo ponovno porazdeli maščobo v skladu s svojim normalnim vzorcem. To pomeni, da ni ob uporabi laserja tveganja za razvoj ateroskleroze nič večje kot ob rutinskem prehranjevanju.

   

  Naprava LipoLaser torej omogoča statistično značilno zmanjšanje obsega pasu, ki je s ponavljajočimi se tretmaji vse večje, tako da se povečuje skozi vseh osem tretmajev. Zmanjšanje je znašalo okrog 2,5 cm. To pomeni, da smo s tem laserjem dosegli klinično pomembno, kozmetično zaznavno in statistično značilno izboljšanje videza. Izguba maščobe je bila verjetno posledica laserskega generiranja začasnih por v maščobnih celicah, skozi katere so pronicali trigliceridi. Za ta proces je potreben serum, vendar v njem kot posrednik ne nastopa komplement.

   

  Trenutne možnosti za kozmetično oblikovanje postave vključujejo kirurški poseg ali uporabo kreme. Čeprav se zdi, da nizkoenergijski laserski tretma ponuja nekirurško možnost za premik podkožne maščobe in tako omogoča oblikovanje postave brez izgube telesne teže, bi morali prihodnje raziskave opraviti na večjih vzorcih ter preučiti uporabo te tehnike za oblikovanje postave tudi na drugih delih telesa.

  Cena za tretma LipoLaser shujševalne terapije je 130€ in vsebuje 40 minut lipo laserja, 40 minut infrardeče terapije in 40 minut presoterapije – strojne limfne drenaže.

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.