• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Ličenje – dnevno, svečano

  LIČENJE DNEVNO, SVEČANO

  Ličenje je vsakodnevna rutina večine žensk. Poskrbite za to, da bo ličenje tudi priložnosti in starosti primerno!

  Lepo je videti žensko, ki je urejena in okusno naličena. Vendar pa nekatere ženske in dekleta enostavno ne prepoznajo mej dobrega okusa in tako z ličili svoj obraz prej »iznakazijo«, kakor olepšajo. Dejstvo je, da ima tudi ličenje svoje meje, katere je dobro poznati in upoštevati. Potrebno se je zavedati za kakšno priložnost se ličite – je to za obisk trgovine, večerni izhod, morda poslovni sestanek? Ravno zaradi tega je priporočljivo vsaj občasno obiskati profesionalce, ki predlagajo in razložijo.

  DNEVNO LIČENJE

  Vsi večji mojstri ličenja še vedno prisegajo na metodo »manj je več«! To pomeni, da ne potrebujete tone pudra, kričeče ustnice in močno poudarjene veke, umetne trepalnice… Dnevni make up naj bo nevpadljiv, nevtralen in nežen – po želji je lahko malce bolj izrazit, a ne pretiravajte! Najpomembnejša je izbira pravilne podlage, senčil, rdečil za ličnice, šminke in nenazadnje tudi maskare. Pri dnevnem ličenju stremimo k temu, da dosežemo svež, zdrav in spočit videz, ki še vedno deluje naravno.  Najboljša kombinacija je nanos korektorja, da prikrijemo morebitne podočnjake, malce z maskaro poudarimo trepalnice in na ustnice nanesemo kanček »lip glos-a«.

  SVEČANO LIČENJE

  Za razliko od dnevnega ličenja, kjer je priporočljiva uporaba mat senčil, bomo pri svečanem ličenju uporabili bolj svetleče barve. Pri svečanih priložnostih je pomembno upoštevati celoten outfit. Make up bomo naredili malce močnejši in bolj opazen, morda tudi drznejši, če ste seveda takšen tip človeka.  Najprej bomo izbrali ustrezno podlago za obraz, primerno osenčili ličnice in pričeli z nanašanjem senčil. Na trepalnice navadno nanesemo več slojev maskare, da bodo vaše trepalnice še bolj izrazite. Za piko na i bomo našminkali še ustnice. Nenapisano pravilo pravi, da naj ne bi kombinirali močno naličenih vek in ustnic. V kolikor imate močno osenčene oči, potem naj bi bile ustnice našminkane s kako nežnejšo šminko, ter obratno. Sicer pa se tudi danes ta trend počasi spreminja.

  Ker je koža na obrazu še posebej občutljiva in zahteva res posebno nego, vam svetujemo, da se oglasite pri nas v Hiši lepote ART-PE, kjer bomo za vas poskrbeli najbolje kar se da. Z našim make upom boste blesteli kjerkoli se boste pojavili. Obiščite nas in doživite pravljično spremembo – ne bo vam žal!

   

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.