• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Kurje oko

  Imate situacijo, kot je katera od spodnjih slik?
  Je vsak vaš korak boleč in hoja postaja muka? Se vam zdi, da vam več noben čevelj ne ustreza? Kurje oko zna biti trdovraten in nadležen problem.

  Veliko število ljudi trpi zaradi omenjenih občutnih bolečin na stopalih. Ni lepšega, kot se sprehajat, rekreirat ali zgolj hodit brez kakršne koli bolečine. A kaj ko dejavniki, kot so prekomerna telesna teža, nepravilna obremenitev pri stanju, hoji ali tekanju, pretesni čevlji in podobno, mnogokrat povzročijo spremembe, katere nam povzročajo težave.

  Kaj sploh je kurje oko?
  To je odebelitev kože, ki pod kožo raste v stožčasti obliki. Tujek ima podobno obliko kot trn in se oblikuje iz poroženelih celic, katere imajo sposobnost prodiranja skozi plasti kože. Na ta način prodrejo tudi do predela, kjer se prepletajo živci. Ob pritisku na kurje oko, se nato sproži močna bolečina. Kurje oko nastane kot nek obrambni mehanizem našega telesa, saj na ta način varuje občutljivo kožo, katera premočno pritiska ali pa se drgne ob trdo podlago. Kurje oko je dokaj neprivlačno na pogled in se lahko pojavi kjerkoli na stopalih, prav tako pa se lahko pojavi tudi na blazinah pet in prstov. Preventivno je nastanek kurjega očesa najbolje preprečiti z ustrezno obutvijo in predvsem redno nego stopal – ta bodo pri tem manj občutljiva za nastanek kurjega očesa.

  Najpogostejši vzroki za nastanek kurjega očesa:

  • pritisk zaradi pretesne obutve (predvsem neprimerna in ozka obutev),
  • določeno trenje zaradi nekaterih ortopedskih nepravilnosti okostja,
  • obremenitev stopal zaradi prekomerne telesne teže ali zaradi prisilne drže pri opravljanju nekaterih, športov, poklicev…,
  • h kurjim očesom so pogosto nagnjeni sladkorni bolniki in bolniki z motnjami prekrvavitve.

  Kako odpravimo kurje oko?

  Z omenjeno nadlogo se lahko spopademo na različne načine:

  V lekarnah so na voljo obliži za odstranjevanje kurjih očes, kateri vsebujejo salicilno kislino. Obliži naj bi delovali, vendar pa je njihova pomankljivost ta, da zaradi vsebnosti salicilne kisline niso primerni za tiste, bolj občutljive ljudi. Prav tako se ne sme uporabljati, če je koža poškodovana ali obolela. V nasprotnem primeru lahko pride do alergijskih reakcij kože.

  Poleg obližev obstajajo tudi mazila proti kurjim očesom, katera naj bi mehčala trde plasti kože. Pri uporabi mazila je potrebno biti še kako pazljiv na okoliško, zdravo kožo, saj so izjemno agresivna. Tudi tovrstni izdelek ni priporočljiv za vsakogar.

  Učinkovale naj bi tudi določene večnamenske kapljice, ki jih lahko kupite v lekarni.

  Zdravilne in blagodejne učinke pripisujejo tudi limoni

  Najboljša metoda odstranjevanja pa je še vedno obisk Hiše lepote ART-PE, kjer bo usposobljena pedikerka odpravila težavo. Ta bo svoje delo opravila v ustreznih higienskih razmerah in povsem zdravju neškodljivo.

  Glede na dosedanje izkušnje in pričevanje naših strank, vam priporočamo, da se ob pojavi nadloge, kot je kurje oko obrnete na nas. Naši usposobljeni delavci vam bodo znali svetovati kako se spopasti s tem. V večini primerov so kurja očesa pregloboka, kar ponavadi lahko odstrani samo kirurg. Laik tega sam doma ne opazi in lahko povzroči samo škodo. Privoščite telesu le najboljše – privoščite mu Hišo lepote ART-PE!

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.