• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Lakiranje nohtov

  Želite urejene in modno obarvane ali okrašene nohte, pa se vam lak vedno odkruši ali pa ga razpackate že med samim nanašanjem? Zakaj bi se še naprej sami obremenjevali s tem – prepustite se nam in vaše skrbi bodo odpravljene! Lakiranje nohtov je za nas mala malica.

  Ne glede na to kakšen poklic opravljate, ste ženska ali moški, naj bodo urejeni nohti vaša prioriteta. Morda se vam zdi smešen podatek, vendar kar velik odstotek ljudi najprej pri sočloveku opazi roke. Zato bi lahko rekli, da so nohti nekakšno zrcalo človeka. Lakiranje nohtov se morda sliši enostavno a marsikomu dela preglavice, še posebej, ko gre za nanos temnejšega laka. Malce nepazljivosti in kaj hitro je poleg nohtov namazana še obnohtna kožica. To pa zna izgledati vse prej kot okusno. Marsikdo niti ne ve, da lakiranje ni samo nekaj potegov in nanos enega sloja laka in to je to. Najprej je nohte potrebno spiliti, še posebej velja to za nohte, ki imajo valovito površino. Lak morate vedno nanesti samo na čiste nohte, zato le – te očistite z oljnim odstranjevalcem brez vsebnosti acetona. To storite tudi, če nohti niso nalakirani. Zakaj je to potrebno? Zato, ker boste na ta način z nohta odstranili vso umazanijo, samo lakiranje nohtov pa bo zaradi malce oljnate podlage enostavnejše.

  Ne glede na izbrano barvo laka, ki jo želite nanesti na nohte, morate vedno najprej uporabiti podlak. Ta bo omogočil, da bo nanašanje barvnega laka bolj enostavno, sama obstojnost laka bo daljša, nohti pa bodo obogateni z vitamini in nekaterimi drugimi hranilnimi snovmi. Barvni lak lahko nanesete v več slojih ali samo v enem sloju – več slojev kot je, bolj intenzivna in temna bo barva. Ko končate z nanašanjem barvnega laka, zaključite z nadlakom. S tem še dodatno zaščitite in povečate obstojnost barvnega laka. Barvni lak nanesite tudi na konice in celo malce čez rob nohta, da se ne bo začel prehitro luščiti. Če se vam je zgodilo, da se je na kakem nohtu lak malce okrušil, nikakor ne prelakirajte samo okrušen del ampak vse nohte očistite in ponovno nalakirajte. Tako, kot za druga opravila, je tudi za lakiranje nohtov potreben čas.

  Lakiranje nohtov le ni tako enostavno kot se sliši. Zakaj bi trošili preveč vašega dragocenega časa in živcev s samim nanašanjem, ko pa lahko za to namesto vas poskrbijo drugi. V Hiši lepote ART-PE bomo kot bi mignil olepšali vaše nohte in polepšali vaš dan.

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.