• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Odstranjevanje glivic z laserjem

  Glivično obolenje nohtov ali onihomikoza je trdovratna in nalezljiva okužba s katero se srečuje vse več ljudi. Vidne spremembe na nohtih se pojavijo postopoma, izražajo pa se s spremembo obarvanosti nohtne plošče, izgube sijaja, zadebeljenosti, krhkosti nohta in odstopanjem od nohtne plošče. V kolikor okužbe ne pozdravimo pravočasno se le ta hitro razširi in prizadene večje področje nohta, njeno odpravljanje pa je pogosto zelo dolgotrajno. Dandanes je na voljo kar nekaj metod za odpravo glivičnih nohtov, med najuspešnejše neinvazivne postopke pa vsekakor uvrščamo IPL ali lasersko tehnologijo

  Glivice na nogah so pogoste težave naših nog in nohtov. Okužbe z glivicami – s težavo se največ spopadajo starejši, ki pa pomoč poiščejo prepozno, ponavadi takrat, ko pride že do glivičnega obolenja nohtov.Glivice na nogah niso le neestetske, pač pa tudi nevarnw za zdravje, saj je to vir nadaljnjih infekcij, slabi našo imunsko sposobnost, hkrati pa je tudi vir okužbe za druge ljudi. Glivična okužba nohtov, imenovana tudi onihomikoza, je ponavadi znamenje, da se z glivicami spopadamo že dalj časa. Takšna obolenja je nujno potrebno zdraviti, zdravljenje pa je dolgotrajno, traja več mesecev. Za preprečevanje je modro redno obiskovati kozmetične salone, kjer bodo redno skrbeli in Vam svetovali v zvezi s preprečitvijo in zdravljenjem tovrstnih obolenj. Pomembno je, da se zavedamo, da je glivična obolenja potrebno zdraviti, ne pa se s tem sprijazniti v smislu, da gre za »lepotno napako«. Za nego nog pri takšnih obolenjih predlagamo sredstva za čiščenje nog s pH vrednostjo okoli 5,5, ki obnavljajo naravno funkcijo zaščite kože. Običajna mila s pH vrednostjo okoli 10 so zato zelo slaba izbira. V Hiši lepote ART-PE lahko dobite odličen gel, ki poskrbi za pravi pH in ki preprečuje nadaljnje širjenje glivic na nohtih in koži.

  Pomembno je uporabljati zdravila v obliki krem, gelov in praškov, ki zvišujejo kislost kože, potrebno pa se je zavedati dolgotrajnega zdravljenja.

  Nasveti za noge brez glivic

  • Pravočasno obiščite kozmetični salon, še predno pride do glivičnega obolenja nohtov.
  • Kožo negujemo z izdelki, ki zagotavljajo blag kisel pH.
  • Zdravljenje traja več mesecev, zato ne obupajte pri uporabi zdravil.
  • Po glivični okužbi moramo obutev razkužiti ali še bolje zavreči, saj se v njih nahaja velika količina spor glivic, ki ob primerni vlagi zopet povzročijo okužbe.
  • Poleti nosite čimbolj zračna obuvala.
  • Nogavice redno menjajte, uporabljajte bombažne.
  • V savnah in na bazenih uporabljajte svoje natikače – redno jih čistite.

   

  Odstranjevanje glivičnih okužb nohtov s pomočjo IPL laserja

  Glivična okužba nohta ali onihomikoza je trdovratna okužba, ki jo povzročajo dermatofiti, kvasovke ali plesni. Je dokaj pogosta, saj se z njo bojuje več kot 8% populacije. Okužba lahko prizadene posamezni noht ali več nohtov hkrati. Prvi znaki glivične okužbe nohtov se kažejo s spremenjeno barvo nohta, ki postane bolj rumenkasta, najpogosteje pa se začne pojavljati na konici nohta. Okužba se lahko zaradi prepoznega ukrepanja oz. zdravljenja razširi in prizadene celotno nohtno ploščo in ostale nohte. Poleg rumenkastega izgleda pa na glivično okužbo nohtov opozarjajo tudi spremembe v strukturi nohta, saj le-ta postane krhek, zadebeljen in deformiran. Neprijeten izgled nohta pa spremlja tudi neprijeten vonj. 
  Za odpravljanje težav in preprečevanje širjenja okužbe je potrebno čimprejšnje ukrepanje, saj se v nasprotnem primeru glivic ne bomo znebili kar na hitro. Klasični načini odstranjevanja glivic so s pomočjo lokalnih antimikotikov, v obliki laka, spreja, mazil in krem ter antimikotiki v obliki tablet, ki se uporabljajo ob napredovani obliki glivičnih okužb nohtov. Zdravljenje z omenjenim klasičnim načinom je izredno dolgotrajno, možen pa je tudi pojav stranskih učinkov. Ravno zaradi omenjenega pa se v zadnjem času vse več pozornosti posveča odstranjevanju glivic s pomočjo laserske svetlobe oz. IPL tehnologije, ki ima številne prednosti pred klasičnim načinom zdravljenja. 
   
  V Hiši lepote ART-PE vam tako omogočamo novejši način odstranjevanja glivic s pomočjo IPL tehnologije, katere prednosti so: 
  • večja prepustnost IPL svetlobe v nohtno ploščo,
  • varnost terapije brez stranskih učinkov,
  • učinkovitost in hitra dosega rezultata,
  • vpliv na hitrejšo obnovo nohta. 
   
  Postopek izvedbe terapije odstranjevanja glivic s pomočjo IPL laserja:
   
  1. Pregled prizadetega področja in ocena potrebnih terapij
  2. Izvedba pedikure s pomočjo katere se izvede brušenje nohtne plošče, odstranitev prizadetega področja ter čiščenje nohtnega kanala. 
  3. Izvedba IPL postopka odstranjevanja glivic, ki enakomerno pregreje in obsveti noht s svetlobo, ki poškoduje glivice ter stimulira imunski sistem in naravno obnovo nohta.
   
   
  Število potrebnih terapij
   
  Količina terapij se razlikuje od prizadetosti nohtne plošče in trajanja okužbe. Za začetno stanje okužbe načeloma zadostujejo 3-4 terapije, za večjo prizadetost pa je potrebnih več terapij. Sama terapija osvetljevanja z IPL svetlobo traja le nekaj minut, občuti pa se majhen “špik” topline. Obsevana svetloba povzroči takojšnje odmrtje glivic, neestetski videz obolelega področja pa se dokončno odpravi šele takrat, ko nov noht preraste prizadetega.
   
  Upoštevanje navodil kozmetičarke
   
  Za uspešen in čim hitrejši rezultat odstranitve glivičnih okužb nohtov je potrebno tudi upoštevanje navodil kozmetičarke o pravilni negi nohtov in preprečevanju poslabšanja stanja prizadetosti. Vsa navodila o primerni negi nohtov doma in časovnem razmaku terapij v salonu vam bomo razložili ob vašem prvem obisku, kjer bomo opravili tudi strokovni pregled. 

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.