• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Diamantna mikrodermoabrazija

  Ste opazili, da se je koža na vašem obrazu pričela starati in počasi izgublja svoj sijaj? Nič več ne čakajte, odločite se za mikrodermoabrazijo!

  Mikrodermoabrazija je postopek luščenja povrhnje plasti kože.  Gre za postopno in kontrolirano  nekirurško metodo, ki se izvaja s pomočjo kristalov, drobnih kapljic ali zraka. Z mikrodermoabrazijo se koža regenerira in revitalizira, ter postane gladka in napeta. S pomočjo omenjenega postopka se izboljša tudi struktura kože.  Mikrodermoabrazija je uspešna tako v boju proti aknasti koži, kot tudi v boju proti prvim znakom staranja kože. Sam postopek je zelo učinkovit in je v splošnem primeren za vse starostne skupine in tipe kože.  Izvaja se lahko na vratu, obrazu, prsnem košu, hrbtu in po želji tudi na preostalih delih telesa.

  Mikrodermoabrazija ima kar nekaj prednosti in argumentov zakaj se odločiti ravno za ta kozmetični tretma:

  Postopek traja samo okoli 30 min, izjemoma tudi dlje, kar je popolnoma  odvisno od tega ali se izvaja še s kakšnim drugim kozmetičnim tretmajem (npr. vlažilni tretma).
  mikrodermoabrazija je neboleča in koži prijazna – ne povzroča alergijskih reakcij,
  po posegu se koža hitro obnovi, rezultat pa je vidno pomlajena in sijoča koža
  izboljša se struktura in polt kože, poveča se njena debelina
  zmanjša se velikost por in starostnih peg
  zmanjšajo se tudi morebitne brazgotine na koži, ki so nastale kot posledica prebolelih aken.

  Kako se izvaja postopek mikrodermoabrazije?

  Del naprave, ki se premika tik nad kožo, pod visokim pritiskom v kožo brizga drobne kapljice posebne raztopine. Te kapljice luščijo povrhnje plasti kože in razprejo celice v globino, da so le – te bolj dovzetne za kakšne druge pomlajevalne ali negovalne tretmaje.  Takšnemu načinu rečemo kristalna dermoabrazija ali vodna dermoabrazija. Sam postopek mikrodermoabrazije spodbuja k obnavljanju kože, kožo odebeli in proizvaja kolagen v njej, zaradi česar postane koža še bolj prožna.  V kolikor želite zmanjšati gube in pomladiti kožo ali odpraviti brazgotine na koži, se postopek izvaja bolj agresivno. Med samim postopkom mikrodermoabrazije lahko uporabljamo tudi razne zdravilne snovi za kožo in kakšna primerna sredstva za pomlajevanje, kot so hialuronska kislina, določeni vitamini in antioksidanti.  Omenjen »vmesni postopek« imenujemo mezoterapija.

  Kakšni “pojavi” so primerni za mikrodermoabrazijo?

  • Brazgotine,
  • hiperpigmentacija,
  • akne,
  • koža brez tonusa,
  • strije,
  • nečista koža,
  • široke pore,
  • gube.

  Za zdrav videz kože včasih ni dovolj samo zdrav način življenja in pravilna prehrana. Zaradi današnjega stresnega načina življenja, si moramo za dosego omenjenega cilja pomagati tudi z določenimi kozmetičnimi pripomočki. Vsi vemo, da sta videz in zdravje bogastvo vsakega posameznika, zato moramo zanj tudi dobro poskrbeti. V našem salonu se vam bomo popolnoma posvetili in ugodili vašim željam na najboljši možen način. Pohvalimo se lahko s strokovnostjo, kvaliteto in ustrežljivostjo. Torej nič več ne oklevajte in nas obiščite – zagotovo smo najboljša rešitev za vaše težave!

  Kozmetični stolp

  Diamantna dermoabrazija – izvajamo jo pri nas, poleg kristalne.

  Je vrsta mikrodermoabrazije, ki dandanes vse bolj prehaja v uporabo. Gre za medicinsko kozmetični tretma, pri katerem površino povrhnjice na koži odstranimo z drgnjenjem. Kožo drgnemo s posebej za to izdelanim instrumentom, imenovanim diamantni dermoabrazer. Pri postopku drgnjenja povrhnjice s tem instrumentom, uporabljamo različne diamantne nastavke oziroma glave ki so različne velikosti in različnih hrapavosti. Diamantna dermoabrazija se uporablja za odstranjevanje poškodovane kože, nekaterih brazgotin, aken, posledic aknaste kože in za odstranjevanje temnih lis. Uporabljamo pa jo tudi pri pomlajevanju kože.

  Najpogostejša vprašanja in odgovori

  1. V katerih primerih ali stanjih kože mikrodermoabrazija ni primerna ali se ne izvaja?

  Postopka v splošnem ne izvajamo pred ali po sončenju na soncu ali v solariju, osebam, ki so okužene s hepatitisom ali virusom HIV in hemofilikom. Postopka ne priporočamo osebam, ki:
  jemljejo močna hormonska zdravila,
  so noseče,
  so diabetiki,
  zdravijo kožo s kortikosteroidi ali imajo glivično obolenje kože.

  2. Je postopek mikrodermoabrazije varen?

  Postopek in nega obraza povezana z njim sta povsem varna za stranke, saj ju opravlja za to usposobljena oseba.  Pred začetkom se koža glede na tip in starost tudi ustrezno pripravi na sam postopek, da le ta poteka brezhibno in dosežemo najboljše rezultate.

  3. Kako pogosto se postopek izvaja?

  Kako pogosto bomo postopek izvajali je odvisno predvsem od tipa kože in starosti. Odvisno je tudi od problema, ki ga želimo odpraviti in od predela telesa, kjer se omenjen problem nahaja.  »Trdovratnejši« kot je problem, več tretmajev potrebuje.  Praviloma se ponovi okoli 6 tretmajev v razmaku od 7 do 10 dni. Natančnejši odgovor vam lahko podamo po pregledu kože. V splošnem pa za vzdrževanje pridobljenega stanja svetujemo, da poseg ponovite 1x do 2x krat na leto.

  4. Kdaj so opazni prvi rezultati na koži?

  V večini primerov so rezultati vidni že po prvem tretmaju.

  5. Ali moramo po opravljeni mikrodermoabraziji na kakšen poseben način zaščititi kožo?

  Vse na kar morate paziti po postopku je, da se nekaj dni ne izpostavljate neposrednim  sončnim žarkom in se ne sončite v solariju, saj je koža v tem času bolj občutljiva. Kožo si vsak dan zaščitite tudi z ustrezno kremo. Vsa bolj podrobna in natančna navodila boste prejeli po samem posegu v Hiši lepote ART-PE.

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.