• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Piling obraza

  Piling obraza – idealna rešitev za odstranjevanje že odmrlih celic, katere po nepotrebnem mašijo naše pore in koži dajejo utrujen videz.

  Piling se lahko izvaja doma z uporabo različnih mask ali pa v kozmetičnih salonih. V slednjih se izvaja v večini tako imenovan kemični piling. To je medicinski tretman, ki je priporočljiv za osebe z zgubano kožo na obrazu. S pomočjo kemičnega pilinga namreč odstranimo vse obrazne gube, razen tako imenovanih karakternih gub (gube od nosu do kotička ust). Prav tako kemični piling obraza ne deluje pri mlahavi koži – v tem primeru vam priporočamo lifting. Omenjen piling daje obrazu mladostni in svež videz.

  Kako poteka kemični piling?

  Gre za odstranjevanje površinskega sloja kože s pomočjo kemičnih agensov. Kemične sestavine prodrejo globoko v kožo in odstranjujejo gube, v koži pa spodbujajo tudi ustvarjanje lastnega kolagena. Zaradi omenjene dvojne učinkovitosti je učinek pomlajevanja obraza vedno prisoten, velik in trajen. Kemični piling lahko tudi zelo uspešno kombiniramo z liftingom obraza ter tako združimo postopke pomlajevanja in odstranjevanja gub. Z liftingom namreč kožo samo in podkožne strukture obraza in vratu zategnemo. Po uspešno opravljenem liftingu dobi vaš obraz zopet čvrste poteze in s tem tudi bolj mladostno obliko. S kemičnim pilingom pa lahko nato dodatno še odpravimo majhne gube, ki so v strukturi kože in so z liftingom neodstranljive. Učinek pomlajevanja je s tem še bolj popoln. Tovrsten piling se izvaja v kozmetičnem salonu in ga nikakor ne poskušajte sami doma, v kolikor niste ustrezno strokovno podkovani.

  Če pa ste eden izmed tistih, ki stvari raje najprej poskusijo doma, potem bo spodnji recept kot nalašč za vas. Vendar pa se morate zavedati, da rezultat niti približno ne bo enak tistemu v kozmetičnem salonu. Domači piling izvedite, če ste na vašem obrazu opazili znake utrujenosti in poroženele celice-piling bo vso odvečno nesnago oluščil in hkrati poskrbel za boljšo prekrvavitev vaše kože.

  Recept – priprava domačega pilinga za obraz:

  Potrebujete 150 g pšeničnih otrobov in1,5 dcl jabolčnega kisa. Otrobe namočite v jabolčni kis, katerega ste predhodno razdrečili z vodo. Vse dobro premešajte in zmes s krožnimi gibi nanesite na obraz. Nato z istimi gibi obraz nežno masirajte – s tem boste odstranili vse odmrle celice na površini. Ko zaključite s pilingom, obraz umijte z mlačno vodo in obrišite z nežno brisačo. Na kožo nanesite hranljivo kremo ali tonik, ki ustreza vašemu tipu kože. Piling lahko naredite tudi z mlekom in kvasom, mletimi mandlji in medom, ovseno ali koruzno moko in medom ali celo z rožmarinovim čajem.

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.