• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Specialna nega obraza

  Specialna nega obraza? Vsekakor priporočljiva za vsako kožo po 50. letu starosti!

  Ekspertna oziroma specialna nega obraza je, kot smo že v uvodu povedali, nega obraza za starejšo kožo po 50. letu starosti. Nega kože je po abrahamu še toliko bolj potrebna, saj v tem zrelem obdobju prihaja do številnih hormonskih sprememb in težav. Osnovna nega obraza se v splošnem začne s površinskim čiščenjem obraza, pilingom, odstranjevanjem vseh nečistoč z obraza,…Nego pa nato zaključite z ustrezno kremo ali serumom za vaš tip kože. Koža na obrazu je venomer izpostavljena in jo je zato še toliko bolj potrebno redno negovati in vzdrževati.

  Realno gledano, na svetu še ni kreme, ki bi povrnila mladost, saj če bi obstajala bi jo že vsi uporabljali. Sicer pa taka krema niti ni toliko potrebna, saj je tudi starost del našega življenja in prej kot se s tem sprijaznimo, boljše je. Kljub temu pa je priporočljivo, da se sproščeno in negovano starate. Koža v tem obdobju je še tanjša, manj prožna in občutno manj vlažna. Proti staranju kože lahko ustrezno ukrepate z zato namenjenimi izdelki, kateri omilijo gube in koži povrnejo izgubljeno vlažnost ter elastničnost. Vse kar potrebujete je specialna nega obraza, kar pomeni, da potrebujete izdelke, ki kožo nekoliko zgladijo in nahranijo s potrebnimi vitamini. V obdobju 50+ lahko koža postane tudi bolj občutljiva, četudi prej nikoli ni bila. Zakaj? Zato, ker obdobje med 40. in 50. letom pomeni obdobje sprememb, ko pogosto pride do burnih reakcij kože (rdečica, razdraženost kože,…).

  Kaj je pri specialni negi obraza priporočljivo in prepovedano:

  1) PREPOVEDANO: Izogibajte se vsemu, kar draži vašo kožo (agresivni izdelki za čiščenje, izpostavljanje soncu,…). Prav tako vam odsvetujemo diete ali stradanje, saj lahko s tem na koži povzročite nepopravljivo škodo.

  2) PRIPOROČLJIVO: Uporaba blagih izdelkov, ki so namenjeni in primerni za vašo kožo. Več kot priporočljivo pa je tudi, da se na vsake toliko časa odpravite v kozmetični salon, kjer vam naredijo posebno nego.

  Ne eksperimentirajte z vašo kožo in se raje pravočasno odpravite v kozmetični salon, kjer bodo glede na vaš tip kože za vas izbrali ustrezne izdelke. V hiši lepote ART-PE smo ponosni na dosežke in rezultate tudi iz tega področja, zaradi česar se tudi stranke vse zadovoljne vedno znova vračajo k nam. Bodite tudi vi ena izmed njih in si pri nas privoščite specialno nego obraza!

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.