• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Ultrazvočna terapija za obraz / ultrazvočno čiščenje obraza

  Ultrazvočno čiščenje obraza

  Ultrazvočno čiščenje obraza je napredna funkcija ultrazvoka, ki ima s posebnim aplikatorjem možnost čiščenja kože.

  Posebna ploščica deluje na kožo tako, da proizvaja ultrazvočno vibriranje, ki na koži povzroči, da nečistoče »zvibrira« na površje, kjer jih istočasno tudi postrga stran. Akne in mozolji se tako zelo kvalitetno odstranijo brez poškodb tkiva. Tudi za ogrce ni težav. Gre dobesedno za izpihovanje por in ogrcev brez neprijetnega stiskanja ter povzročanja rdečice in vnetij.

  Ta funkcija se lahko uporablja tudi namesto vapozona. Nekateri ljudje imajo občutljivo kožo in ne prenašajo vročine, drugi imajo občutek dušenja, ko jim para brizga v obraz. V teh primerih se lahko visokofrekvenčni ultrazvočni čistilec kože uporabi za samostojno čiščenje.

  Sicer visokofrekvenčni ultrazvočni čistilec odstrani odmrle celice in povrhnjico, kar bistveno pripomore k hitrejši regeneraciji kože. Zmanjša nežne, manjše gubice, napenja kožo ter stimulira tkivo za proizvajanje kolagena  in elastina.

  Primeren je za vse tipe kože, tako za aknasto kožo, kot problematično in zrelo kožo. Je varen, zanesljiv, koža pa po tretmaju ne bo rdeča in razdražena, vendar ravno nasprotno.

  Ultrazvočna terapija obraza – da ali ne? Definitivno da!

  Ultrazvočna terapija je postopek, ki je med terapevti razširjen že več kot 50 let. Uporabljajo ga za zdravljenje poškodb mehkega tkiva s pomočjo ultrazvočnih valov, kateri nastanejo kot rezultat mehanične vibracije glave na ultrazvočni napravi.

  Ultrazvočna terapija je kozmetični tretma, ki temelji na principu razbijanja celulitnih gmot z globinskim vtiranjem anticelulitnega gela ali drugih koži prijaznih snovi. Sam ultrazvok neposredno vpliva na celulit, ki se je zaradi takšnih ali drugačnih razlogov nakopičil na našem telesu. Na kakšen način se deluje postopek ultrazvočne terapije? Z ultrazvočno terapijo so celice bolje preskrbljene s kisikom, pospeši se cirkulacija v tkivu, poveča pa se tudi prepustnost celičnih membran. Prepričani smo, da mnoge izmed vas zanima kako omenjen postopek dejansko deluje in ali je učinkovit. V nadaljevanju smo za vas poiskali nekaj močnih argumentov, kateri vas bodo zagotovo prepričali.

  Ultrazvočna terapija ni samo namenjena odpravi celulita, ampak je idealna tako za čiščenje lasišča, obraza, kot tudi za odstranjevanje dlačic s telesa.  Ultrazvok nam omogoča, da v kožo vnašamo nujno potrebne snovi.
  Sama terapija z ultrazvokom je prav tako namenjena globinskemu vlaženju in hranjenju kože, deluje proti drobnim gubam, posebej primerna pa je za zelo suho, problematično kožo.  Dokazano blaži tudi bolečine pri glavobolu zaradi morebitnih vnetij vratnih mišič ali artritisa. Nekateri ultrazvočno terapijo uporabljajo tudi pri kakšnih manjših športnih poškodbah.  Terapija z ultrazvokom se uporablja direktno na koži, je dokazano učinkovita, pušča vidne rezultate in je popolnoma neboleča.
  Sama nega obraza s pomočjo ultrazvočne terapije je do sedaj zabeležila uspešne rezultate, še zlasti pri boju proti gubicam. Uspešno deluje tudi proti utrujeni koži, izboljša prekrvavitev in vnaša hranilne snovi globoko pod kožo.

  Delovanje ultrazvočne terapije ima na naše telo dva glavna učinka:

  1. Mehanični učinek: posledica je mikromasaža, katera pripomore k raztezanju tkiva
  2. Toplotni učinek: trenje med molekulami povzroča tvorjenje toplote, kar posledično privede do še dodatnega učinka – biološkega.
   Ultrazvočna terapija torej poskrbi za nego obraza, odstranjuje drobne gubice na obrazu, učnikovito vtira terapevtske snovi globoko pod kožo in na sploh izboljša prekrvavitev obraza. Mislim, da smo vam navedli dovolj razlogov zakaj se odločiti za ultrazvočno terapijo.

  Prikaz postopka ultrazvočne terapije za obraz

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.