• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Visoka frekvenca za obraz

  Imate problem z nečistočami in madeži na obrazu? Kozmetični tretma, imenovan visoka frekvenca, je odlična rešitev za odpravo vaših težav.

  Glede na to, da je naša koža vsakodnevno izpostavljena raznim zunanjim dejavnikom, jo je potrebno redno negovati in vzdrževati. Še zlasti je posebne nege potreben vaš obraz, kateri je venomer izpostavljen različnim vremenskim razmeram, prašnim delcem v zraku…
  Ravno zaradi omenjenih dejavnikov in še pre nekaterih drugih se sčasoma na koži pojavijo temnejši madeži, akne, znaki pigmentacije, koža pa se ob neustrezni negi, prične tudi predčasno starat.

  Kozmetična industrija nam dandanes ponuja široko paleto izdelkov v boju proti staranju, izdelkov za nego in preventivno zaščito. Poleg omenjenih izdelkov pa se je uveljavilo tudi vse več posegov, ki na takšen ali drugačen način poskrbijo za začasno ali stalno odpravo vaših težav. Posegi potekajo kiruško ali nekirurško. Med nekirurškimi posegi so najbolj razširjeni in popularni tretmaji za nego obraza. Ker verjamemo, da so večini nekateri tovrstni posegi tuji in o njih vedo bore malo, vam bomo danes podrobneje predstavili kozmetični tretma za vaš obraz – visoka frekvenca.

  Kaj je visoka frekvenca ?

  Visoka frekvenca je kozmetična terapija ali kozmetični tretma s pomočjo katerega povečamo pretok kisika v krvi. Gre za neke vrste dezinfekcijo kože na predelu obraza, saj z visoko frekvenčno terapijo dezinficiramo, stimuliramo in mehčamo kožo. To je postopek pri katerem se sprosti ozon, ki na kožo deluje antibakterijsko in hkrati pospešuje celjenje ter preprečuje vnetje kože. Visoko frekvenčni valovi namreč izboljšajo pretok krvi in pospešujejo obnovo celic na poškodovanih predelih. Visoka frekvenca sama je močno podobna ultrazvočni terapiji, saj delujeta na podoben način – s pomočjo elektromagnetnega valovanja.

  Kako poteka visoka frekvenca za obraz?

  Enostavno in neboleče. Na predel obraza položimo gazo preko katere nato delujemo z elektrodo s steklenim nastavkom.  Tak način je primeren posebej za mastno in mozoljasto kožo, saj pomaga izsušiti mozolje in deluje antibakterijsko. Za suho in normalno kožo se terapija izvaja neposredno na kožo. Po opravljenem visoko frekvenčnem tretmanu, na obraz nanesemo kakšno negovalno masko, ki ustreza vašemu tipu kože.
  Omenjen postopek pomaga pri izboljšanju teksture kože, izboljšanju njene »kvalitete« in neposredno vpliva na zdrav in sijoč videz le – te. Terapija visoka frekvenca je dandanes prisotna ža v vsakem bolje opremljenem kozmetičnem salonu in wellness centru, zato jo imamo tudi v Hiši lepote ART-PE, ki je ena najnaprednejših tovrstnih ustanov v Sloveniji.

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.