• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Zdravljenje žilnih nepravilnosti

  Princip tretmaja z IPL laser napravo

  Obstajata dve vrsti stanja krčnih žil, začetna in napredna faza. Popokane kapilare in žilne nepravilnosti na obrazu se največkrat pojavijo pri ljudeh, ki živijo na hladnejših področjih ter pri ljudeh, ki so uporabljali neprimerno kozmetiko za obraz. Lahko pride tudi do tvorbe raz na obrazu in mozoljev.

  Koža na obrazu pacientov je rdečkasta in je pogosto občutljiva na hladno, toplo ter sončne žarke, kar pogosto občutijo kot goreč občutek. Beljakovine rdeče barve so občutljive na svetlobo valovne dolžine 521~585 nm. Rdeče beljakovine absorbirajo selektivno oddajanje toplote specifične valovne dolžine, le-to ogreje kri, energija se prevaja v kapilarni zid, kar povzroči otekanje in krčenje kapilarnih celic in primanjkljaj kisika celicam. Širina krvnih žil pri žilnih nepravilnostih je 0.3~0.7cm. Pri zdravljenju nepravilnosti pulz vpliva tudi na tkivo v neposredni bližini. Za tanjše kapilare je primernejša manjša pulzna širina, ker se hemoglobin hitreje ogreje in aktivira kapilarni zid. Pri debelejših kapilarah pa bo nastavljena večja pulzna širina.

  Intervali med tretmaji

  Interval med tretmaji naj bo 21 dni, s tem da se lahko ta čas pri mlajših pacientih skrajša, pri starejših pa podaljša.

  Najboljša je, kot v vseh primerih, tudi tukaj preprečitev. Težave nastnejo zaradi več dejavnikov, kot so nosečnost, dednost, premalo gibanja, prevelika telesna teža, starost…S pravočasnim obiskom pri zdravniku lahko težave s krčnimi venami preprečite oz. jih vsaj zaustavite.

  Pomembno je dovolj gibanja, vsak trenutek poskusite izkoristiti za premike nog – to velja še posebej za tiste, ki večino časa presedijo ali prestojijo v enakem položaju. Zelo primerno je, da pred spanjem vsaj nekaj minut leže “kolesrite” in na ta način pomagate pri preprečitvi nastnaka krčnih ven in kapilar.


  © ART-PE. Vse pravice pridržane.