• Pokličite nas! (07) 33 77 270

  Zdravljenje aknaste kože

  Ko se odprtina lojnice zamaši in posledično upočasni ali v najhujšem primeru celo zaustavi izločanje vsebine žlez lojnic, se pojavi problem in nočna mora marsikaterega mladega obraza – akne. Najprej gojimo upanje, da se bo sčasoma vse samo od sebe uredilo, ko pa vse skupaj postane že preveč moteče, v želji po lepi koži začnemo iskati rešitve, kako se znebiti aken.

  Čeprav akne same po sebi niso nevarne, pa je grobo stiskanje in praskanje kože na predelu aken lahko vzrok za okužbe in še hujše brazgotine, ki tam ostanejo za vedno. Zato je zelo pomembno, da se čim prej in na pravilen način lotimo zdravljenja aknaste kože.

  Zdravljenje aknaste kože je postopek, ki zahteva natančno poznavanje vaše kože. Vsaka koža je precej specifična in spada v določeno skupino glede na mastnost, od tega pa je odvisno tudi to, kakšne preparate bomo uporabili pri zdravljenju aken in kako bo to potekalo.

  Če si spet želite brez sramu in z vzdignjeno glavo v družbo svojih prijateljev, nikar ne oklevajte in nas pokličite še danes. Z veseljem vam bomo pomagali in očistili vašo kožo, a zdravljenje je ponavadi dolgotrajno, zato je treba z njim začeti čim prej. Svetovali vam bomo, kako se jih za vedno znebiti, zato se že danes začnite poslavljati od njih!

  Akne lahko zdravimo na več načinov; od raznih mask, diet, pa do obsevanja z IPL laser žarki. Pri IPL je princip delovanja v tem, da svetlobni žarek direktno uniči bakterijo, ki povzroča nastanek aken; v celicah nastane kisik, ki preprečuje nov nastanek bakterije. Svetloba, ki prihaja iz IPL naprave pa pospeši tudi obnovo kože (obnovo podpornih celic).

  Želeli bi vas opozoriti, da se na ta način zdravijo le aktivne akne, ne moremo pa odstraniti že obstoječih brazgotin. Kot veste akne povzročijo brazgotine, s tem postopkom pa preprečimo nastanek le teh. Aktivne akne se posušijo, koža pa se zaceli brez brazgotin.

  Ko se aken znebite, bomo skupaj našli način, da bo Vaša koža ostala zdrava in sijoča.

   

  © ART-PE. Vse pravice pridržane.